Portada

PostHeaderIcon Ultimes noticies

Últimes notícies publicades


 

 Celebrar els vuit segles d'existència de l'Ordre de Predicadors no consisteix tant en commemorar un aniversari com en projectar-nos tots junts, amb entusiasme, cap al futur del nostre carisma. El ministeri de l'evangelització, així ho creiem, seguirà sent una necessitat per a l'Església al servei del món. Sí, veritablement "Que en són, de bonics, per les muntanyes els peus del missatger de bones noves” (Rm 10, 15). Déu té un projecte magnífic per a la comunitat humana i ens ha triat, malgrat la nostra feblesa, per ser els seus gojosos testimonis.

Des de l'Advent de 2005 la Família Dominicana de tot el món s'està preparant per celebrar el 800 aniversari de la confirmació de l'Ordre de Predicadors en l'any 2016. Comencem aquest pelegrinatge plena de gràcia commemorant la fundació de la primera comunitat dominicana a Prouilhe, el lloc de naixement de la Santa Predicació.

Durant una dècada la Família Dominicana de tot el món es prepara per a aquesta celebració fent un recorregut de reflexió que ens ajuda a renovar la nostra crida a predicar.

Un “tema guia general”: "Ai de nosaltres si no evangelitzem!" (cf. I Cor. 9, 16), ens ha acompanyat en aquest 10 anys en un aspecte concret de la nostra comuna vocació dominicana i la forma en què homes i dones, laics i religiosos, d'avui i d'ahir, l'encarnen.

En el web creat per aquest afer, podem seguir les propostes d’aquest any tant privilegiat... Hi trobarem la riquesa del material de reflexió preparat i servit en carpetes des de l’any 2010 fins el 2015. altres recursos i materials; vídeos ,especialment l’himne del jubileu!

VISQUEM AMB GOIG, AGRAÏMENT I PREGÀRIA POSANT A PRIMER TERME EL LEMA GENERAL
«Ai! de nosaltres si no prediquem l'evangeli »(cf. 1 Cor. 9,16)

Cliqueu el logo del jubileu que es mantindrà a la nostra pàgina durant aquest any de celebració que comença el dia 7 d’octubre.

Himne del Jubileu amb els joves

 

 

Des del dia 20 de juny un grup de dinou germanes, dominiques de l’Anunciata, de diferents continents, viuen intensament un temps d’estudi, de treball, de fraternitat compartida i de coneixement de la Congregació, de la vida i Carisma, llegat de sant Francesc Coll i de sant Domènec, dirigit per la Gna Mª Inés Fuente i altres col·laboradores, especialment del mateix Consell general, la Priora general i germanes conselleres.

Un intercanvi de diverses cultures que s’iniciava a la Casa General de Madrid fins a arribar a la Casa Mare de Vic el dia 8 de juliol amb una trajectòria que permet “Beure de les nostres fonts i ser deu de vida”

Ara, ja, miren amb nostàlgia al final, el dia 15 de setembre, però amb la gran il·lusió de recomençar una nova etapa que naturalment estarà marcada per intenses experiències i ganes de compartir amb gran joia el que han vist, sentit i palpat en els llocs de “terra sagrada” de la Congregació.

 El del 4 de setembre, divendres, Mn Romà Casanova va celebrar l’Eucaristia i van poder gaudir també de moments molt espontanis i comunicatius.

 En diferents moments i espais han compartit la trajectòria d’aquest temps tant privilegiat:

 Compartiendo momentos del Seminario

Saludo y compartir del trayecto desde Vic

Desde Facebook:

https://www.facebook.com/efigenia.nila

https://www.facebook.com/sonia.requejo?fref=ts

 


Beneir l’aigua del pou en la Vigilia de Sant Domènec,
després de les primeres Vespres.


Una tradició molt arrelada entre els devots de Sant Domènec de Guzmán i que ha arribat fins els nostres dies ha consistit en beneir l’aigua del pou que es trobava normalment a l’interior dels claustres dels convents dominicans. Al llarg dels segles aquesta celebració ha tingut lloc a la vigília, després del cant de les Primeres Vespres.

L’origen es podria trobar en el costum que va arrelar en l’època primerenca a Caleruega, al lloc mateix del naixement, on el Beat Manés promogué la construcció d'una petita església en honor del seu germà, poc temps abans que el Papa Gregori IX l’inscrivís en el Catàleg dels Sants.

Fidels de tot el món volien tenir un record d’aquell lloc, i aviat es va formar una espècie de pou a la zona propera a l’altar; d’aquell pou n’extreien terra barrejada amb aigua, terra que, d’altra banda, i per les característiques del terreny, es renovava amb rapidesa. Aquesta terra anava a parar a convents d’arreu, però també a les famílies i a particulars, que la utilitzaven com a signe visible de la intercessió davant el Senyor que suplicaven a Sant Domènec. D’aquella terra es confeccionaven arreu Rosaris.
 
La terra extreta del pou de Caleruega, per raons òbvies, va anar donant pas a l'aigua treta del «pou de Sant Domènec» en els diversos convents, aigua que es beneeix per portar-la a les llars, i tenir-la com un signe per demanar l’ajuda de Sant Domènec valent-se normalment de la recitació del Rosari.

Celebració de Vespres i benedicció de l'aigua del pou

Jubileu dominicà

Reflexions motivadores al web de la Congregació

LA VERDAD OS HARÁ INNOVADORES

CARTA DE STO. DOMINGO EN EL 2015

 


Per la professió, les germanes dominiques de l'Anunciata ens lliurem a Déu, seguint Crist, per a dur en la Congregació una vida evangèlica, de tal manera, que la nostra consagració baptismal aconsegueixi una major plenitud.

Per la professió d'obediència, castedat i pobresa, ens obliguem al compliment dels consells evangèlics, com una expressió de l'actitud interior de lliurament incondicional per amor.

D'aquesta manera ens identifiquem més amb Crist en el seu misteri de mort i resurrecció. Així, si som fidels, dins de l'Església donem testimoni dels béns del Regne del cel d'una manera més patent.
                                                       De les Constitucions de les Dominiques de l’Anunciata.

Veure la publicació de la Professió Perpètua de la gna. Angèle al blog Asia Padre Coll

Imatges de la celebració

Veure l'entrada al postulantat de les joves vietnamites

 


El nou Full Informatiu n 105 de la Província arriba a les nostres comunitats i també a la xarxa informàtica per a qui vulgui seguir o compartir per quests mitjà, les notícies destacades de la vida que es va forjant dia a dia a les comunitats, a la missió, en el compartir la vida...

Clica per veure el Full Informatiu 105

Hoja Informativa 105

 
Més articles...
Agenda
Octubre 2019
L M X J V S D
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner