Portada

PostHeaderIcon Ultimes noticies

Últimes notícies publicades

A l’inici del curs 2015-2016 i, com ja és habitual, tingué lloc a Elisabets la XI Trobada de Tallers Missioners. Unes seixanta persones entre germanes i seglars ens trobarem el 24 d’octubre, a fi de seguir animant-nos en el nostre treball solidari i de reflexionar i pregar perquè no decaigui l’esperit missioner.

En les seves paraules de benvinguda i d’introducció a la pregària, la Gna. M. Núria, Delegada de Missions, va fer referència a tres esdeveniments que poden guiar i motivar la nostra tasca: La darrera encíclica del Papa Francesc,  “Laudato Si” sobre la cura de la creació; l’Any de la Misericòrdia, entesa com una mirada des del cor a tots els germans que ens troben en el camí de la vida i la Crisi dels Refugiats 2015 que ens obliga a plantejar-nos com és la nostra trobada i acollida de l’altre. El testimoni del Pare Coll va ser evocat i invocat com ajuda als nostres passos diaris.

L’oració estava pensada en clau de misericòrdia; després de escoltar i visualitzar la cançó: “La Solidaridad” d’Eros Ramazzotti es va fer una petita reflexió sobre la frase evangèlica: “Sigueu misericordiosos, com ho és Déu, el nostre Pare”. Tot seguit es va passar un vídeo d’una entrevista que realitzaren conjuntament un programa de la TV argentina i un diari local a les nostres germanes de la missió de “Nueva Esperanza” . Això va tenir un gran impacte. Veure aquelles tres germanes ja grans (dues més de 80 anys), entregades a la missió en una zona tant hostil climàticament i geogràficament, lluitant pel bé de les persones que allà habiten i fent-ho tot per amor a Déu i als germans va arribar al cors de tothom i més d’alguna es va emocionar. La pregària clogué amb tres peticions separades pel cant: “La misericòrdia del Senyor cada dia cantaré” i escoltant i veient el vídeo de l’Himne Oficial del Jubileu de la Misericòrdia.

El testimoni de les germanes de “Nueva Esperanza” fou motiu d’un diàleg entre nosaltres i algunes qüestions varen poder ser contestades per la Germana Teresa Vila que va romandre en aquesta missió tres mesos.

Donat que al mes de juliol es va realitzar la I Trobada Missionera i Solidaria de L’Anunciata a León i que hi varen participar persones dels Tallers Missioners, les senyores Rosa Cárdenas del taller de Montcada i Reixac i Mª Reyes Diaz del Taller de Cerdanyola contaren la seva experiència, oferint una síntesi molt ben preparada amb una valoració molt positiva i contagiant el seu entusiasme.

Es continuar amb la presentació dels Projectes Solidaris que es poden recolzar aquest curs. Pràcticament són els mateixos de l’any passat amb unes petites modificacions que comentà la Delegada. Un fulletó explicatiu va ser distribuït entre els presents.

Les integrants del taller de Sant Andreu mostraren a l’auditori un magnífic cobrellit fet amb la tècnica patchwork que havia començat la Gna. Mercè Sala, en pau descansi, i que elles han acabat. Varen vendre números per rifar-lo.  

Finalment ens trobarem a la sala gran on es fa la exposició dels treballs en el mes d’abril, per poder intercanviar material i conversar al voltant d’unes taules on prendre quelcom per a berenar, preparades amb sol·licitud per les germanes de la comunitat d’Elisabets.

Ara queda el treball diari fet amb il·lusió i amor convençuts que qualsevol gets solidari, per petit que sigui, avança la realitat d’un món millor.
                                                                                                         Gna. M. Núria Cuéllar

Descarrega la información dels projectes solidaris 2015 2016
Clica per veure les fotografíes de la trobada
Entra a l'espai; "solidaritat, justicia, pau"

 


La Jornada Mundial de les Missions 2015 té lloc en el context de l'Any de la Vida Consagrada, i rep d'això un estímul per a la pregària i la reflexió.

De fet, si tot batejat està cridat a donar testimoni del Senyor Jesús proclamant la fe que ha rebut com un do, això és particularment vàlid per a la persona consagrada, perquè entre la vida consagrada i la missió subsisteix un fort vincle.

El seguiment de Jesús, que ha donat lloc a l'aparició de la vida consagrada a l'Església, respon a la crida a prendre la creu i anar darrere d'Ell, a imitar la seva dedicació al Pare i els seus gestos de servei i d'amor, a perdre la vida per trobar-la. I atès que tota l'existència de Crist té un caràcter missioner, els homes i les dones que el segueixen més de prop assumeixen plenament aquest mateix caràcter.
                                                       
                                                          Del missatge del Papa Francesc per el Domund 2015

Power Domund 2015. Dominicas Anunciata

YouTube domund 2015 "yo soy domund"

 

"Queda't amb nosaltres ..."
Va ser la cançó que va marcar la jornada del 3 d'octubre del 2015 a Vic. Un cop més el Senyor va sortir a trobar-nos a través de la convocatòria feta per la gna. Mª Isabel Andrés, Priora provincial i el seu consell.

Un grup al voltant de 115 germanes van respondre a la crida que va suposar un doble compromís: "celebrar la vocació" en el marc de jubileu dominicà i rebre la programació provincial.

Llegiu-ne més...

 

 

Celebrem amb goig la Festa de la Mare de Déu del Roser, “el Roser de tot el món”. Una festa que ens convida a endinsar-nos a fons en l’evangeli, de la mà de Maria a través d’un recorregut pels misteris del sant Rosari, encomanat especialment a l’Orde dominicana com un mitjà de predicació i una de les devocions més estimades de l’Església.

Així tenim l’exemple del Pare Coll, de Sant Francesc Coll que el resava anat de camí i en el recer de l’església predicant arreu i ensenyant i recomenant aquesta devoció: eren moltes les parts que en resava cada dia, sobretot els darrers temps de la seva malaltia. El rosari sempre a les mans i el cor al cel, fins que Déu el va cridar… No podem pas oblidar el seu llegat!

«El que us encarrego d’una manera particular és que professeu una cordial devoció a María Santíssima. Sí, sí, estimeu Maria, perquè ella estima els qui l’estimen, i els que són sol•lícits a buscar-la, la trobaran. Té en el seu poder les riqueses, la glòria i l’abundància per a enriquir els que li entreguen el cor, els que acudeixen a ella amb una verdadera devoció i confiança».


Litúrgia O.P. Lectura de l'Ofici de la festa del Roser

Entreu a l’espai: “Rosari” de recursos d’aquesta pàgina, a la vostra esquerra, per trobar més información.

 Felicitació: P. Provincial i Consell

 
El full informatiu número 106
: Ressò de vida: de creixement, de fidelitat i compromís amb la vida de cada dia i de gestos de solidaritat que com granets de sorra s’escampen al nostra voltant i ens fa el do de viure amb agraïment i atentes a la vida: buscant que el regne de Déu s’imposi!

Com ens diu el papa Francesc en l’Evangeli Gaudium: La proposta és el Regne de Déu (cf. Lc 4,43); es tracta d'estimar Déu que regna en el món. En la mesura que Ell aconsegueixi regnar entre nosaltres, la vida social serà àmbit de fraternitat, de justícia, de pau, de dignitat per a tots. Llavors, tant l'anunci com l’experiència cristiana tendeixen a provocar conseqüències socials. Busquem el seu Regne.

Cliqueu per llegir el FI en català

Cliqiueu per llegir el FI en castellà

 
Més articles...
Agenda
Octubre 2019
L M X J V S D
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner