Portada

PostHeaderIcon Ultimes noticies

Últimes notícies publicades


Celebrar els vuit segles d'existència de l'Ordre de Predicadors no consisteix tant en commemorar un aniversari com en projectar-nos tots junts, amb entusiasme, cap al futur del nostre carisma. El ministeri de l'evangelització, així ho creiem, seguirà sent una necessitat per a l'Església al servei del món. Sí, veritablement "Que en són, de bonics, per les muntanyes els peus del missatger de bones noves” (Rm 10, 15). Déu té un projecte magnífic per a la comunitat humana i ens ha triat, malgrat la nostra feblesa, per ser els seus gojosos testimonis.

Des de l'Advent de 2005 la Família Dominicana de tot el món s`ha preparat per celebrar el 800 aniversari de la confirmació de l'Ordre de Predicadors. fem aquest pelegrinatge ple de gràcia commemorant la fundació de la primera comunitat dominicana a Prouilhe, el lloc de naixement de la Santa Predicació.

Durant una dècada la Família Dominicana de tot el món ha promogut aquesta celebració fent un recorregut de reflexió que ha ajudat a renovar la crida a la predicació.

Un “tema guia general”: "Ai de nosaltres si no evangelitzem!" (cf. I Cor. 9, 16), ens ha acompanyat en aquest 10 anys en un aspecte concret de la nostra comuna vocació dominicana i la forma en què homes i dones, laics i religiosos, d'avui i d'ahir, l'encarnen.

En el web creat per aquest afer, podem seguir les propostes d’aquest any tant privilegiat... Hi trobarem la riquesa del material de reflexió preparat i servit en carpetes des de l’any 2010 fins el 2015. altres recursos i materials; vídeos ,especialment l’himne del jubileu!

VISQUEM AMB GOIG, AGRAÏMENT I PREGÀRIA POSANT A PRIMER TERME EL LEMA GENERAL

«Ai! de nosaltres si no prediquem l'evangeli »(cf. 1 Cor. 9,16)

Cliqueu el logo del jubileu que es mantindrà a la nostra pàgina durant aquest any de celebració que comença el dia 7 d’octubre.

Entra a la pàgina del Jubileu.

Notícies a Catalunya Religió

 


G
na. Mª Isabel Andrés (priora provincial) primera pàgina del Full Infromatiu de la Província

"Què demanes? - LA MISERICÒRDIA DE DÉU i LA VOSTRA"

Totes recordem aquesta pregunta i aquesta resposta ja que la sentim i la pronunciem un dels dies més memorables de la nostra vida:

EL Dia de la nostra Professió Religiosa com a Dominiques de l’Anunciata.

Permeteu que us ofereixi una senzilla reflexió del tema, ara que l'Església ens ofereix el Jubileu de la Misericòrdia que s'inicià el 8 de desembre.

LA MISERICÒRDIA DE DÉU

DÉU ÉS MISERICORDIÓS (Sal 103, 8-22).

Així amb majúscules, des de sempre i per sempre.

És un tret propi de la seva naturalesa de PARE que estima amb tendresa a les seves criatures, les protegeix, acompanya i dirigeix fins que assoleixin la seva plena humanitat i la felicitat sense fi que és estar en el seu Regne eternament.

Cadascuna de nosaltres, podria fer una llarga llista d'aquesta misericòrdia de Déu en la pròpia història i expressar moments i circumstàncies en què es va fer molt palesa:

El do de la vida, la fe, la família, els amics, la vocació, el perdó...

Quantes gràcies vessades sobre nosaltres i moltes vegades rebudes amb inconsciència, indiferència o ingratitud per part nostra.

JESÚS, el seu Fill únic és el reflex viu de la misericòrdia del Pare. La seva vida, predicació i entrega fins a la creu, la seva mort i resurrecció són el millor aval per a la nostra fe.

L'ESPERIT de la Veritat que el Pare envia als nostres cors ens ha fet forts per ésser també nosaltres testimonis del Regne que ja comença aquí.

L’ESGLÉSIA, comunitat de creients i poble de Déu que acompanya el nostre caminar  amb la Paraula, els sagraments i els exemples de vides santes.

Us convido a meditar assíduament les Paràboles que contenen aquest missatge i a fer-les vida en la nostra vida.

Germanes Dominiques de l’Anunciat: La nostra misericòrdia

"Sigueu misericordiosos com ho és el PARE" (Lc 6, 36).

Aquesta invitació de Jesús és també una gràcia que ens fa participar d’aquesta capacitat tan pròpia de DÉU i en ella se'ns concedeix el poder alliberador de perdonar i acceptar el perdó.

Agraïdes, doncs, per la misericòrdia divina que rebem contínuament i que necessitem com l'aire de l'Esperit, hem d'oferir-la amb humilitat i goig a les germanes i persones amb les que convivim.

Segur que tenim també una llarga llista d'experiències de misericòrdia que el Senyor ens ha concedit en la nostra vida comunitària i missió:

Acollida, formació, acompanyament, comprensió, ajuda, perdó...

Però també, potser, hem tingut moments de fixar-nos només en "la misèria" dels altres i no hi hem posat un cor compassiu.

Demano per vosaltres i per a mi la gràcia de ser misericordioses amb tots i especialment amb els més pròxims que són els més propers.

Seguim l'exemple de JESÚS i Ell ens concedirà un cor nou capaç d'anar construint dia a dia la fraternitat i creixent en l'esperança que tots podem ser millors  gràcies a la seva gràcia i també amb l’ajut, comprensió i suport nostre!

Bon Nadal i any 2016!  Què visqueu amb intensitat el Jubileu dominicà i el Jubileu de la Misericòrdia!

 


Fent camí cap el  Nadal amb Maria, viurem plenament les actituds 
d’un nou i vertader Advent.

Maria és la que sap transformar una cova d’animals en la casa de Jesús, amb uns pobres bolquers i una muntanya de tendresa.

Ella és petita serventa del Pare que s’estremeix en la lloança.

Ella és l’amiga sempre atenta perquè no falti el vi en les nostres vides.

Ella és la del cor obert per l’espasa, que comprèn totes les penes. Com a mare de tots, és signe d’esperança per als pobles que pateixen dolors de part fins que brolli la justícia.

Ella és la missionera que s’acosta a nosaltres per acompanyar-nos per la vida, obrint els cors a la fe amb el seu afecte matern. Com una veritable mare, ella camina amb nosaltres, lluita amb nosaltres, i vessa incessantment la proximitat de l’amor de Déu.

cf Evangelii gaudium n 286

Entrar al web de la Congregació

Adviento a los ojos del alma
Lectio divina para todos los días OP 800 años

Magníficat dominicano youtube

 


Com ja és tradició, cada mes de novembre les dominiques de l’Anunciata de la Província Sant Ramon de Penyafort celebrem juntes la Festa en honor de les nostres gnes. Beates Màrtirs que foren beatificades pel papa Benet XVI.

Els llocs escollits per a la celebració han estat sempre molt significatius per a totes: Vic, Manresa, Montserrat i els pobles on van néixer les nostres Beates: Ripoll, gna. Ramona Fossas; Vic, gna. Ramona Perramon; Ciutadilla, gna. Teresa Prats; Folgaroles, gna. Rosa Jutglar; Borredà, gna. Reginalda Piques. Ens faltava homenejar les gnes. Adelfa Soro, Villanueva de Castellón y Otilia Alonso, Nembra.

Aquest any la ruta ha estat més llarga i ens hem dirigit al poble de Villanueva de Castellón, bressol de la Beata Adelfa Soro Bó, on la comunitat d’aquesta localitat ens ha rebut amb gran estima i ens ha facilitat amb escreix tot el necessari per celebrar l’Eucaristia i Vespres a la Capella de la comunitat. Es va fer amb dues jornades; 14 i 15: Villanueva i Sagunto respectivament. A Sagunto a més de celebrar Laudes i Eucaristia amb la comunitat després d’una grata i joiosa acollida es van poder visitar alguns dels llocs principals i significatius de la ciutat.

Celebració joiosa i un trobada molt fraterna amb la gna. Mª Natividad Martínez, Priora General, gnes. del seu Consell; Així mateix el Consell provincial de la província Santo Domingo i totes les germanes que ens han pogut acompanyar de les comunitats del voltant: Sagunto València.

Més endavant, en el full informatiu es donará a conéixer amb tot detall tot el que s’ha viscut intensament aquest dos dies.

Biografia de les Germanes Màrtirs de l'Anunciata

Fulletó de l'Eucaristia

Cliqueu per veure les fotos de la festa

Veure la noticia al web de la Congregació

 Et convidem novament a dedicar un temps de silenci, interiorització, pregària... Convida també a companys i amics!

ESPAI DE RECERCA a partir de 18 anys

Lloc: Vic, Pare Coll

Divendres 21 de novembre de 2015
arribada: 19:30 – 20:00 h
Finalitza: 16:00 h del 22 DE novembre de 2015

Preu: 25 €
Portar: Sopar del primer dia
Inscripció data límit: dijous 12 de novembre de 2015

Contacte: Gna Rosa MA. Picas

telèfon: 938750111

email:
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

Descarrega el Cartell

Entra al blog pastoral vocacional. Comenta i comparteix

 
Més articles...
Agenda
Octubre 2019
L M X J V S D
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner