Portada

PostHeaderIcon Ultimes noticies

Últimes notícies publicades

El Màrtirs: una herència que parla amb una veu més forta que la dels factors de divisió

L'Església commemora avui, dia 6 de novembre, la memòria litúrgica dels 498 màrtirs que van donar la vida per Crist durant la persecució religiosa dels anys trenta del segle XX a l'Estat espanyol (en concret el 1934 i 1936-1937) i que van ser beatificats el 28 d'octubre de 2007 pel papa Benet XVI. Els màrtirs són «una herència que parla amb una veu més forta que la dels factors de divisió» Joan Pau II, Commemoració ecumènica dels testimonis de la fe del segle XX al Colisseu, 07.05.2000). 

Els màrtirs que formen aquest grup pertanyen a diversos Instituts de Vida Consagrada masculins i femenins, també al clergat diocesà.

La Família Dominicana amb un total de 74 màrtirs: 62 frares, 9 religioses dominiques, 1 germana contemplativa i 2 membres de l'Orde Seglar.

Set dominiques de l’Anunciata, exemplars en la caritat, plenes de zel per l’Evangeli, van escoltar la veu de Jesús: El servent  no és més que el seu Senyor. Si a mi m'han perseguit, també us perseguiran a vosaltres, si han guardat la meva Paraula, també la seva serà guardada (Jn 15, 20).

Ramona Fossas Románs, Adelfa Soro Bó, Teresa Prats Martí, Otilia Alonso González, Ramona Perramón Vila, de la Comunidad de Barcelona, carrer Trafalgar, Reginalda Picas Planas i Rosa Jutglar Gallart, de la Comunitat de Manresa.
 

Entrada al noviciat a Filipines.

El dia 3 de novembre a més de celebrar la festa del nostre estimat germà Sant Martí de Porres, també vam celebrar, amb goig, l’entrada al noviciat de dues joves vietnamites: l’Ana Hoang Ngoc Nga i l’Ana Nguyen Phoung Thuy.
Acabades les etapes d’aspirantat i postulantat que feren a la comunitat Mare de Déu del Roser de la ciutat de Ho Chi Minh, Vietnam, decidiren donar un pas més en el seguiment de Jesús i deixant família, amics, cultura i la seguretat que els podia brindar el seu entorn i la seva terra, amb la mirada posada endavant van creuar el mar i s’arriscaren a arribar a Filipines per començar el noviciat.

L’entrada va tenir lloc a la comunitat de Quezon City, Cubao, Metro – Manila coincidint amb la trobada de formació permanent de les tres comunitats, essent una oportunitat per ser-hi totes les germanes i acompanyar-les en aquest pas tan important en la vida religiosa.

Ha estat també una coincidència joiosa la presència de la Gna. Glecy Punongbayan, consellera general, per  rebre en la Congregació a les joves Nga i Thuy.

La cerimònia d’entrada fou en l’oració de les Laudes amb una Litúrgia molt cuidada i preparada per la Gna. Joyce Frianeza responsable de la formació en Vietnam, seguint  el ritual de la nostra Congregació adaptat a la situació concreta. La Gna. Sagrario representant de la Priora Provincial a Filipines els imposà la creu que serà el distintiu d’aquesta etapa del noviciat.

La Gna. Marta Alicia Rivas, mestra de novícies i la comunitat – noviciat de Calamba els va donar la Benvinguda i totes les germanes felicitaren a les dues noves novícies.

La província Sant Ramon de Penyafort està de festa i alhora tota la Congregació perquè el Senyor ens ha visitat regalant-nos dos nous membres que amb la seva ajuda i la nostra col•laboració arribaran a consagrar-se a Ell i al seu Regne.
3 de novembre de 2018

Gnes. Dominiques de l’Anunciata a Àsia

Veure les imatges

Veure la notícia al web de la Congregació

 

El dia 6 d’Octubre. Un dia molt especial per les Germanes Dominiques de l'Anunciata, Província Sant Ramon de Penyafort: Inauguració i benedicció del nou pavelló de la Casa d’Espiritualitat i Colònies de la Casa Pare Coll de Gombrèn i lliurament de la programació provincial pel curs 2018 2019.

EL  SEU CRIT NO HA PERDUT EL SEU RESSÓ

Els ressons de la paraula del Pare Coll que ara us vull contar són els següents:

-La creació d’una nova casa connectada a la casa on el Pare Coll nasqué, on pouar l’amor de Déu i la seva empenta vocacional, esdevenint en el futur una crida que vetllaria per l’educació d’infants i joves.
-La Programació provincial, Far que ha d’il·luminar els camins d’evangelització del món d’avui, segons el carisma del Pare Coll.

Llegiu-ne més...

 

El full informatiu: Dominiques Anunciata, província Sant Ramon de Penyafort és un vincle de comunicació que ens acosta a la vida: activitats, projectes, experiències vocacionals de les germanes i comunitats de Catalunya, Menorca i Àsia.

Descàrrega del Full:

Full informatiu 114

Hoja informativa 114

(fragment d’una experiència vocacional)
Algú diu: «Coratge! No vol dir que no tinguis por, vol dir que no permetis que la por t’aturi» Quan vaig pensar per primera vegada d’entrar a la vida religiosa, vaig ser molt valenta, però al mateix temps vaig sentir una mica de por. Jo llavors era jove, i era la primera vegada que prenia una decisió important a la vida: «entrar al convent». No va ser fàcil convèncer a la meva família, especialment als meus pares. Ningú entre ells podia creure que volia ser religiosa. Hi va haver moltes preguntes, desànims i oposicions a les quals em vaig enfrontar. Però malgrat tot, vaig ser ferma en la meva decisió. Fins i tot jo mateixa no em podia imaginar que fos capaç de superar aquesta dificultat. Dono gràcies a Déu per donar-me determinació per enfrontar el pas inicial cap a la meva vocació.

 

Enguany s’ha celebrat a Vic, a la Casa Mare de les Germanes Dominiques de l’Anunciata, del 20 de juliol, dia de l’apertura, al 16 d’agost, el XXVI Capítol General-XXIV Capítol General Electiu. Amb el lema: “Convocades a evangelizar-nos i a evangelitzar avui en comunió dins la diversitat”.

El dia 26 de juliol va ser elegida priora general la gna. ANA BELÉN VERÍSISMO GARCÍA i al mateix dia, en votacions posteriors, quedava constituït el Consell General.

A partir del dia 27, les Germanes capitulars seguiren treballant en Comissions fins a finalitzar el Capítol, combinant-lo amb moments d’Assemblea, per tal de perfilar els reptes que avui es plantegen i les línies d’acció per donar resposta als temps actuals.

El dia 15, Festa de l’Assumpció de Maria, 162 Aniversari de la Fundació de la Congregació per Sant Francesc Coll va ser un dia intens de treball fins ben entrada la nit. Aprovació de textos dels blocs de les Actes... Acords, lectura del text de les Actes capitulars per concloure l’endemà amb la signatura de les actes de Sessions i les Actes capitulars, seguit de l'últim vot amb el qual es declarava clausurat el Capítol.

La priora general, H. Ana Belén Verísimo, va dirigir una salutació a les Germanes capitulars, extensiva a totes les Germanes de la Congregació.

Algunes de les seves paraules:

Aneu i anuncieu! ¡Proclameu la Salvació! Sigueu testimonis de seu amor en els diversos llocs del món on som presents. I sigueu testimonis també del meu afecte a cadascuna de les germanes, encara que no les conegui a totes.

El lema del Capítol que acaba de finalitzar, ens diu que som convocades a evangelizar-nos i evangelitzar avui en comunió dins la diversitat. Estem convocades pel Déu de la Vida, Pare, Fill i Esperit Sant, a experimentar l’amor i a viure’l entre nosaltres i enmig del món.

Estem convocades a proclamar que val la pena i l'alegria de ser dones consagrades a Déu, viure l'Evangeli, comprometre'ns i apostar per un món just, on es pugui viure la pau i la unió entre els pobles, buscar el bé per a tothom, tenir cura de la "casa comuna"

El treball no ha estat fàcil, però quan les determinacions i els esforços es fan pel bé de la Congregació, els resultats sempre són un do que Déu ens regala. I això és el que portem cadascuna de nosaltres a les nostres comunitats, a les nostres germanes.

L’últim acte va ser una celebració simbòlica i emotiva, plena de sentit congregacional a l’Església de la Casa Mare i el cant final de Sant i Fundador: “Oh Sant Francesc Coll!”.

Més informacions les podeu trobar al web de la Congregació:

Dies d'espiritualitat

Lectura de Memòries

Elecció Priora General: Ana Belén Verísimo

 
Més articles...
Agenda
Octubre 2019
L M X J V S D
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner