generic cialis
Portada Notícies/Actualitat

Enguany s’ha celebrat a Vic, a la Casa Mare de les Germanes Dominiques de l’Anunciata, del 20 de juliol, dia de l’apertura, al 16 d’agost, el XXVI Capítol General-XXIV Capítol General Electiu. Amb el lema: “Convocades a evangelizar-nos i a evangelitzar avui en comunió dins la diversitat”.

El dia 26 de juliol va ser elegida priora general la gna. ANA BELÉN VERÍSISMO GARCÍA i al mateix dia, en votacions posteriors, quedava constituït el Consell General.

A partir del dia 27, les Germanes capitulars seguiren treballant en Comissions fins a finalitzar el Capítol, combinant-lo amb moments d’Assemblea, per tal de perfilar els reptes que avui es plantegen i les línies d’acció per donar resposta als temps actuals.

El dia 15, Festa de l’Assumpció de Maria, 162 Aniversari de la Fundació de la Congregació per Sant Francesc Coll va ser un dia intens de treball fins ben entrada la nit. Aprovació de textos dels blocs de les Actes... Acords, lectura del text de les Actes capitulars per concloure l’endemà amb la signatura de les actes de Sessions i les Actes capitulars, seguit de l'últim vot amb el qual es declarava clausurat el Capítol.

La priora general, H. Ana Belén Verísimo, va dirigir una salutació a les Germanes capitulars, extensiva a totes les Germanes de la Congregació.

Algunes de les seves paraules:

Aneu i anuncieu! ¡Proclameu la Salvació! Sigueu testimonis de seu amor en els diversos llocs del món on som presents. I sigueu testimonis també del meu afecte a cadascuna de les germanes, encara que no les conegui a totes.

El lema del Capítol que acaba de finalitzar, ens diu que som convocades a evangelizar-nos i evangelitzar avui en comunió dins la diversitat. Estem convocades pel Déu de la Vida, Pare, Fill i Esperit Sant, a experimentar l’amor i a viure’l entre nosaltres i enmig del món.

Estem convocades a proclamar que val la pena i l'alegria de ser dones consagrades a Déu, viure l'Evangeli, comprometre'ns i apostar per un món just, on es pugui viure la pau i la unió entre els pobles, buscar el bé per a tothom, tenir cura de la "casa comuna"

El treball no ha estat fàcil, però quan les determinacions i els esforços es fan pel bé de la Congregació, els resultats sempre són un do que Déu ens regala. I això és el que portem cadascuna de nosaltres a les nostres comunitats, a les nostres germanes.

L’últim acte va ser una celebració simbòlica i emotiva, plena de sentit congregacional a l’Església de la Casa Mare i el cant final de Sant i Fundador: “Oh Sant Francesc Coll!”.

Més informacions les podeu trobar al web de la Congregació:

Dies d'espiritualitat

Lectura de Memòries

Elecció Priora General: Ana Belén Verísimo

 

Convidem als joves a l’ “ESPAI DE RECERCA”: dos dies per poder connectar des del silenci amb la Paraula de Déu que dona sentit i vida!

 

Un grup de 23 Germanes procedents de diversos països per on està estesa la Congregació de les Germanes Dominiques de l’Anunciata s’han aplegat a la Casa Mare de Vic, al Pare Coll, convocades per viure, estudiar i compartir –en un espai d’uns tres mesos- el Carisma Dominicà i de l’Anunciata. La seva estança entre nosaltres ens dona vida, esperança i una nova visió de futur.

A NUESTRAS QUERIDAS HERMANAS DE LA CASA MADRE:

Desde distintos puntos cardinales donde se encuentra presente nuestra Congregación nos hemos reunido las 23 hermanas participantes de este Seminario de Profundización en el Carisma Dominicano Anunciatista, bajo la coordinación de la Hna. Inés Fuente, Delegada General de Formación. Cuatro Continentes, 15 países, 4 Provincias y el floreciente Vicariato San Francisco Coll, pero un solo corazón y un solo deseo. Sí, sí. Beber de nuestro “manantial”. Este pozo que desde hace 161 años no ha dejado de manar agua de vida y de calmar la sed de tantos hermanas y hermanos nuestros, sedientos de vida, regando el mundo entero a través de muchas mujeres que han abrazado el sueño de nuestro Fundador, San Francisco Coll.

Llegamos aquí hace casi un mes, el 14 de julio, sedientas también nosotras. Y hoy, queremos agradecerles por ser esas fieles custodios de esta fuente, nuestra cuna que consideramos, es la llama que alumbra la Congregación toda. Verdaderamente nos hemos encontrado con nuestro querido Padre Coll y, sin duda, a su sombra todo cobra sentido. Cada baldosa, cada ladrillo de esta casa refleja su espíritu y, cuánto más el encuentro y compartir con cada una de ustedes. 

Gracias hermanas por la acogida, el compartir cotidiano, la sencillez y calidez en cada trato y por la alegría que nos comparten, sobre todo, en los recreos. Gracias por la solicitud puesta en cada detalle y por la paciencia inmensa que nos tienen. Porque se preocupan de que estemos siempre provistas de todo, que no nos falte nada. Gracias por encarnar el espíritu del Padre Coll, porque en cada una de ustedes se mantiene una puerta abierta para llegar hasta él.

Gracias por el bello encuentro cotidiano con el Señor en la Eucaristía y esa liturgia viva y solemne que nos regalan, especialmente, en la persona de la hermana Figuls.

Nuestro agradecimiento llegue también a nuestras hermanas de la Comunidad de la Enfermería. ¡Cuánta delicadeza! Cuánto amor en el cuidado de cada una de nuestras hermanas que han dado toda su vida por la Congregación, y que hoy, postradas o en silla de ruedas, siguen dándola a través de su incansable oración. Gracias por dejarnos encontrarnos con ellas cotidianamente y disfrutar de su alegría. También con ustedes hemos podido acompañar la agonía y encuentro con el Padre de nuestra hermana Paulita y, más que despedida, fue una fiesta. Una fiesta porque su vida se ha hecho don y comunión con cada una de ustedes y con tantos hermanos que han tenido el gozo de conocerla. Gracias por hacernos partícipe de su vida cotidiana.

 

 

FINALITZA EL XIII CAPÍTOL PROVINCIAL DE LES DOMINIQUES DE L'ANUNCIATA,
PROVÍNCIA SANT RAMON DE PENYAFORT

El dia 19 d’abril de 2017, es donava per finalitzat el XIII Capítol provincial electiu de la província Sant Ramon de Penyafort.

Les jornades de treball capitular dedicades a la elaboració de les actes i a tractar assumptes propis del Capítol, van estar marcades per un clima de serenitat, reflexió i diàleg.

Tota la informació al blog "Capítol provincial"

 
Més articles...
Agenda
Setembre 2018
L M X J V S D
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner