Portada Notícies/Actualitat COMENÇA L’ADVENT 2013


Sona el despertador

Tant les paraules d’Isaïes com les de Pau i sobre tot les de Jesús, ens conviden a la vigilància, a estar desperts i atents, preparats en tot moment, que la vinguda del Senyor a la nostra vida succeeix en els moments més inesperats: “Vetlleu, doncs, perquè no sabeu quin dia vindrà el vostre Senyor”.

El que deia Isaïes a la "casa de Jacob", al poble israelita, ens ho diu avui a nosaltres: "Església de Jesús, vine, camina a la llum del Senyor". Pau ens adverteix que "és hora d'espavilar-se", "el dia s’acosta". Els qui estan adormits, distrets, satisfets de les coses d'aquest món, no esperen cap salvador, i corren el perill de perdre una altra vegada l’ocasió: la proximitat del Senyor, que sempre està venint a les nostres vides per omplir-nos de la seva salvació.

L'Advent, no és tant qüestió de calendari -unes setmanes de preparació al Nadal-, sinó una actitud espiritual que ha de durar tot l'any i que en aquests dies intensifiquem d'una manera especial: l'actitud d'atenció, de vigilància, d'espera activa. Com la Pasqua no és un espai de set setmanes, sinó una convicció que ens mou tot l'any, encara que en durant una cinquantena la celebrem amb més intensitat. Sona el despertador, però ens deixem despertar? O seguim dormint, fent veure que no ho hem sentit?

Advent a “pregaria.cat”
Pregàries pel temps d’Advent
Recursos a: festes.org
               

A continuació hi trobarem les lectures
(clica: llegiu-ne més)


Lectura primera Is 2,1-5

        El Senyor reuneix totes les nacions en la pau eterna del Regne de Déu

 Lectura del llibre d'Isaïes

Paraules revelades a Isaïes, fill d'Amós, sobre Judà i Jerusalem.

Als darrers temps s'alçarà ferma la muntanya del temple del Senyor al cim de les muntanyes i per damunt dels turons. Totes les nacions hi afluiran, hi aniran tots els pobles dient: «Veniu, pugem a la muntanya del Senyor, al temple del Déu de Jacob, que ens ensenyi els seus camins i seguim les seves rutes; perquè de Sió en surt l'ensenyament, de Jerusalem, l'oracle del Senyor».

Ell posarà pau entre les nacions i apaivagarà tots els pobles, forjaran relles de les seves espases i falçs de les seves llances. Cap nació no empunyarà l'espasa contra una altra, ni s'entrenaran mai més a fer la guerra.

Casa de Jacob, veniu, caminem a la llum del Senyor.

Salm responsorial 121,1-2.4-5.6-7.8-9 (R.: 1)

Quina alegria quan em van dir:
«Anem a la casa del Senyor».
Ja han arribat els nostres peus
al teu llindar, Jerusalem.

R. Quina alegria quan em van dir:
«Anem a la casa del Senyor».

És allà que pugen les tribus,
les tribus del Senyor.
A complir l'aliança d'Israel,
a lloar el nom del Senyor.
Allí hi ha els tribunals de justícia,
els tribunals del palau de David. R.

Augureu la pau a Jerusalem:
Que visquin segurs els qui t'estimen,
que sigui inviolable la pau dels teus murs,
la quietud dels teus merlets. R.

Per amor dels meus germans i amics, deixeu-me dir:
«Que hi hagi pau dintre teu».
Per la casa del Senyor, el nostre Déu,
et desitjo la felicitat. R.

Lectura segona Rm 13,11-14a

                       Tenim la salvació a prop nostre

Lectura de la carta de sant Pau als cristians de Roma

Germans, siguem conscients dels moments que vivim. Prou de dormir; ja és hora d'aixecar-nos. Avui tenim la salvació més a prop nostre que quan vam abraçar la fe. S'acaba la nit i el dia s'acosta. Despullem-nos de les obres pròpies de la fosca, revestim-nos l'armadura del combat a plena llum. Comportem-nos dignament com a ple dia. Fora l'abús de menjar i beure, fora els plaers i les impureses, fora les renyines i les enveges. Que el vostre vestit sigui Jesucrist, el Senyor.

Al·leluia Salm 84,8

Senyor, feu-nos veure el vostre amor
i doneu-nos la vostra salvació.

Evangeli Mt 24,37-44

                                      Vetlleu i estigueu a punt

Lectura de l'evangeli segons sant Mateu

En aquell temps, deia Jesús als seus deixebles: «Quan vindrà el Fill de l'home, passarà com en temps de Noè. Els dies abans del diluvi tothom continuava menjant i bevent i casant-se, fins que Noè hagué entrat a l'arca. No s'havien adonat de res quan els sorprengué el diluvi i se'ls endugué tots. Igual passarà en l'adveniment del Fill de l'home. Si hi hagués llavors dos homes plegats al camp, potser l'un fóra pres i l'altre deixat; si hi hagués dues dones molent plegades, potser l'una fóra presa i l'altra deixada. Vetlleu, doncs, perquè no sabeu quin dia vindrà el vostre Senyor. Estigueu-ne segurs: si el cap de casa hagués previst l'hora de la nit que el lladre vindria, no s'hauria adormit ni hauria permès que li entressin a casa. Estigueu a punt també vosaltres, que el Fill de l'home vindrà a l'hora menys pensada».

 
Agenda
Gener 2020
L M X J V S D
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
Bàner